Fabelagtig fisketærte
Måltider
Fabelagtig fisketærte
Fyldt med havets lækkerier, denne fabelagtige fisketærte er perfekt til hele familien!
Portioner
4Forberedelsestid
20Tilberedningstid
90
Frys
mig!
ingredienser
- 400g udbenet sej, kuller eller torskefilet, uden skind + skåret i bidder
- 100g kogte + pillede rejer
- 100g frosne hestebønner
- 1 lille løg, hakket
- 1 spsk majsmel
- En lille håndfuld persille, hakket
- 25g usaltet smør
- 20g hvedemel
- 300ml sødmælk
- 75g Gruyère, revet
- 600g Maris Piper kartofler, skrællede + skåret i terninger på 1 cm
metode
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Fordel fisken, rejerne, hestebønnerne + løget i en 1,5 liter lav tærteform. Drys majsmel over + bland ingredienserne sammen. Drys persillen over.
- Smelt smørret i en lille gryde + rør hvedemelet i. Behold på varmen + omrør i 1 minut. Tag så af varmen + tilsæt gradvist mælken. Sæt tilbage på varmen + lad det koge op under omrøring indtil saucen er tyknet. (Du vil måske opleve at det er nemmere at bruge et piskeris til at få klumperne ud.) Rør 2/3 af osten i.
- Hæld halvdelen af saucen op i fadet + fordel kartoflerne over. Hæld resten af saucen over kartoflerne + drys med resten af osten.
- Bag tærten i ovnen i omkring 1¼ time indtil den er gylden + kartoflerne er møre. Servér varm med dampede grønne grøntsager.
Byt med det her
Byt hestebønnerne ud med frosne ærter, majs eller endda revet gulerod for et ekstra grønt twist
Lækkert til babyer
Blend til en moset tekstur til små fra 7 måneder +