Havets carbonara
Måltider
Havets carbonara
Dette fiskede twist på en carbonara laves med tun på dåse for at gøre det superlet at tilberede.
Portioner
4Forberedelsestid
10Tilberedningstid
15
Frys
mig!
ingredienser
- 280g tørret spaghetti
- 1 squash, skåret i tern
- 2 tsk olivenolie
- 1 stort hvidløgsfed, finthakket
- 350g dåsetun
- 100ml fløde
- 50ml sødmælk
- Saft fra ½ citron
- 1 tsk fintrevet citronskal
- 2–3 spsk hakket purløg
- Frisk kværnet sort peber
metode
- Kog pastaen i en gryde med kogende vand efter pakkeanvisningerne indtil det er mørt, tilsæt squashen 2 minutter før kogetiden er slut. Hæld vandet fra + gem kogevandet. Læg pastaen + squashen tilbage i gryden.
- Varm i mellemtiden olien i en gryde ved lav varme + steg hvidløg i 1 minut under omrøring indtil det er blødt + pas på ikke at lade det brune. Rør tunen i, hæld derefter fløden + mælk i + varm igennem i 5 minutter under omrøring.
- Rør citronsaft, citronskal + purløg i. Krydr med lidt peber + varm igennem forsigtigt. Hæld saucen over pastaen, tilsæt 4 spiseskefulde af det gemte kogevand + varm igennem over lav varme, rør rundt indtil det blandet godt sammen. Hak pastaen fint til babyen før servering.
Sjov for de små
Kog lidt ekstra spaghetti + lad din lille bruge det til spaghettimaling. Dyp spaghettien i maling + tegn med dem på papir.
Smarte tips
De små elsker at slurpe med spaghetti, men skær det i mindre stykker, hvis de har problemer