Lækker grøntsagschili
Lækker grøntsagschili
Vi har puttet lige præcist nok chili i denne ret til at begejstre små smagsløg - men hvis din lille viser tegn på en fyrig gane, kan den krydres med en teskefuld mere
Portioner
4Forberedelsestid
15Tilberedningstid
30
Frys
mig!
ingredienser
- 450g butternut squash, skrællet, udkernet + skåret i store stykker
- 1 spsk olivenolie
- 100g champignon, i skiver
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 400ml passata (sigtede tomater)
- 2 spsk tomatpuré
- 400g røde kidneybønner, drænet
- 4 nelliker
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk mildt chilipulver
- Brune ris + grønne grøntsager til servering
metode
- Forvarm ovnen til 180°C. Vend butternut squash i halvdelen af olien og spred det ud på en bradepande + steg det i ovnen i 30 min indtil det er mørt + let gylden, vendes en gang.
- Varm imens resten af olien i en stor gryde over medium varme + steg champignonerne i 6 minutter indtil de er møre, rør ofte. Tilsæt hvidløg, derefter passata, tomatpuré, bønner, nelliker, ingefær + chilipulver + bring det til lige under kogepunktet. Skru ned for varmen, dæk halvt med et låg + lad det simre i 15 minutter indtil det er reduceret + blevet tykt. Tilføj en smule vand hvis saucen er for tyk.
- Rør butternut squashen i chilien, når det er bagt igennem. Hak det fint til babyer og server med ris + grønne grøntsager.
- När pumpan är klar kan du blanda ned den i chilin. Skär i mindre bitar innan du serverar med ris + grönsaker till de allra minsta.
Sjov for de små
Gem kernerne! Brug en ske til at fjerne kernerne fra butternut squashen - det er så hurtigt + nemt! Husk at gemme kernerne til en rangle til din baby.
Smarte tips
Tilføj et lille drys karrypulver - eller krydderier som paprika, spidskommen eller koriander + andre krydderurter - det er en nem måde at sende din lille på et smagseventyr. Brug en smule indimellem + kild din babys smagsløg med en verden af smage