Ristet Græskargryde
Måltider
Ristet Græskargryde
En vidunderlig varmende Risted Græskargryde - fuld af smag + pakket med sundt grønt.
Portioner
2Forberedelsestid
20Tilberedningstid
75
Frys
mig!
ingredienser
- 600g græskar eller butternutsquash, skrællet, udkernet + skåret i 1 cm tern
- 2 små rødløg, i tynde skiver
- 2 tsk hakket timian
- 1 spsk olivenolie
- 125g fuldkornsbrød, revet i tykke stykker
- 4 æg
- 1 hvidløgsfed, knust
- 1 spsk fuldkornsennep (valgfrit)
- 250ml sødmælk
- 125g frosne ærter
- 125g cheddarost, revet
metode
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Spred græskar eller squash, løg + timian i et stegefad. Drys med olien + bland godt sammen. Steg i ovnen i 40 minutter, vend grøntsagerne undervejs, indtil de begynder at få farve.
- Fjern grøntsagerne fra ovnen + sænk temperaturen til 170°C.
- Spred halvdelen af brødet i bunden af et 1,2 liter (eller større) lavt ovnfastfad eller tærteform. Pisk æggene, hvidløg + sennep (hvis det bruges) i en kande indtil det er en lind masse, og tilføj derefter mælken.
- Rør de frosne ærter i de ristede grøntsager, og hæld derefter halvdelen af grønsagsblandingen over brødet + drys med halvdelen af osten. Gentag lagene med det resterende brød, ristede grøntsager + ost. Hæld æggeblandingen over + lad den bage i 15 minutter.
- Lad det bage i ovnen i 40 minutter, indtil gylden + cremen har sat sig let. Serveres varmt med dampede grøntsager.
- Mos det med gaflen til de små fra 10 måneder.
Sjov for de små
Gem kernerne! Smid ikke kernerne fra dit græskar eller butternut squash ud. Put dem i en plastikflaske for at lave rangle så de små kan høre de lyde mad kan lave
Byt med det her
Denne ret er super lækker med enhver grøntsag såsom sød kartoffel, madbananer eller pastinak (i stedet for squash eller græskar)
Smarte tips
Kild de små smagsløg + tilføj en liiille smule sennep for lidt ekstra krydderi.