Stegt kylling med rød pesto
Måltider
Stegt kylling med rød pesto
Saftigheden af stegt kylling + kraftig pesto prikker små smagsløg. En fantastisk opskrift til små tænder, der lærer at tygge
Portioner
18Forberedelsestid
15Tilberedningstid
40
ingredienser
- 1 lille kartoffel (ca. 115g), skrællet + skåret i tynde skiver
- 5 cm stykke porre, kun det hvide, meget tyndt skåret
- 1 tomat, skåret i skiver
- ½ tsk tørret oregano
- 1 tsk olivenolie
- 1 tsk rød pesto (se boks nedenfor)
- 1 x kyllingebryst uden skind (ca. 125g)
- Babyens sædvanlige mælk (valgfrit)
metode
- Forvarm ovnen til 200°C. Læg et stort ark aluminiumsfolie på en bageplade + læg kartoflerne i midten i et jævnt lag. Top med porre + tomat, og drys derefter oregano + olie over. Hæld pestoen over kyllingen, placer derefter oven på tomaten.
- Saml kanten af folien + luk for at lave en pakke. Bag i 35–40 minutter, indtil kartoflen er mør + kyllingen er tilberedt helt igennem. Åbn forsigtigt pakken, fjern kyllingen + skær i fire stykker.
- Bland det resterende indhold af pakken med kyllingen i en foodprocessor eller med en stavblender, indtil det er finthakket, tilsæt lidt mælk hvis nødvendigt.