Vidunderlig rød kyllingesuppe
Måltider
Vidunderlig rød kyllingesuppe
En stor skål med farverig vidunderlighed! Med knasende majs, fyldende bønner + et drys fajitakrydderi, vil denne ekstra specielle kyllingsuppe tilfredsstille din mave, varme dine tæer + glæde dine smagsløg.
Portioner
4Forberedelsestid
10Tilberedningstid
30
Frys
mig!
ingredienser
- 1 spsk olivenolie, plus ekstra til pensling
- 1 løg, finthakket
- 1 gulerod, skrællet + i tern
- 2 store fed hvidløg, finthakkede
- 1 rød peberfrugt, udkernet + hakket
- 400g passata
- 500ml kyllingebouillon
- 210g kidneybønner, drænede
- ½ – 1 tsk fajitakrydderi (valgfrit)
- 1 tsk tørret oregano
- 250g kyllingefilet, skåret i små skiver
- 2 x mjuka majstortillabröd
metode
- Opvarm olien i en stor gryde over medium - lav varme. Tilsæt løg, gulerod, hvidløg + rød peber, dæk med et låg + kog i 10 minutter, omrør undervejs, indtil det er blødt.
- Forvarm ovnen til 180°C. Tilsæt passata, bouillon, bønner, fajitakrydderi, hvis det bruges, + oregano i gryden + bring blandingen i kog. Sænk varmen til lav, dæk delvist med et låg + lad det simre i 10 minutter.
- Rør kyllingen i gryden + kog i yderligere 7 minutter, eller indtil kyllingen er kogt igennem, tilsæt derefter majs + varm indtil de er varme + møre.
- Lav tortillachips, mens suppen koger. Pensl begge sider af hver tortilla med olivenolie, skær derefter i tynde strimler. Læg strimlerne på en bageplade + bag i 5-7 minutter, eller indtil de er sprøde, vend en gang. Læg dem på en bagerist for at køle af. Til servering, øs suppen op i skåle med majschips ved siden af.
Byt med det her
Fajitakrydderi indeholder salt, så erstat med et miks af paprika, spidskommen + en lille smule chili til de små under 12 måneder
Lækkert til babyer
Til babyer under 10 måneder, blend suppen med en stavblender med en smule vand, hvis det er for tykt. Sluurp!